Gépeink és Technológiáink

Ha kíváncsi vagy hogyan és milyen gépeken dolgozunk,
akkor jó helyen jársz.

Gépparkunk

Saját műhelyünkben a nagy kapacitású és legmagasabb minőségű szitanyomás minden feltétele adott. Az amerikai M&R márka az automata szitanyomógépek felsőkategóriája. Cégünk 2 db ilyen automata szitanyomógéppel rendelkezik, melyekhez tartozik egy 3 és egy 5 méteres hőalagút is a tökéletes utómunkáért.

Természetesen a kisebb darabszámú megrendeléseink kielégítése miatt manuális emblémázó gépeink is vannak. A transzfer vasalás miatt pedig 4 db pneumatikus nagy kapacitású vasalónk várja a munkákat. Műhelyünk össz. kapacitása napi 6500 db termék (póló, pulóver, teniszpóló, baseball sapka) emblémázását teszi lehetővé.

Fontosnak gondoljuk, hogy az emblémázási folyamat egésze nálunk történjen, így tudjuk garantálni a minőséget és a gyorsaságot. Grafikus kollégánk által elkészített mintából mi készítjük a filmet, utána saját levilágítónkban fotózzuk a szitákat és emblémázás után szállító kollegánk viszi ki az árut a megrendelőinknek.

Automata és manuális nyomdai gépeink mellett gépi hímzésre is tökéletesen fel vagyunk készülve. A gépi hímzés előnye más technológiával szemben, hogy tartósabb, elegánsabb mintát eredményez. Automata hímzőgépeink: Tajima 6 és 8 fejes gépek.

Technológiáink

Szitanyomás

Ezzel a technológiával szinte bármilyen anyagra felvihetjük a logónkat, vagy egyéb más grafikai elemet. Szitázható textil, műanyag, nejlon, karton, fa, fém, kerámia és még az üveg is. A direkt szitanyomás során a minta egy speciális szitán keresztül – különféle festékek segítségével – közvetlenül az emblémázandó felületre kerül.

A megfelelő színű nyomathoz a festéket a PANTONE® színskála alapján határozzuk meg, amivel színhelyes nyomatot tudunk elérni. A festék lehet vízbázisú, műanyag bázisú, oldószeres, illetve UV festék. Az általunk használt összes festék kiváló kopás- és mosásállóságú, valamint magas színtartósságú, ezért a nyomatokra 1 év garanciát tudunk adni. A nyomás fajtáját tekintve létezik direkt színes, illetve color nyomtatás. A direkt szín nyomásnál a nyomat színe konkrétan elhatárolható színekből állnak, a Color nyomtatásnál pedig az ábra CMYK (cián, magenta, yellow, black) alapszínek keveredéséből jön ki.

A korszerű technológiánknak és szakképzett munkatársainknak köszönhetően szinte minden megrendelői igényt ki tudunk elégíteni. Feliratozható termékeink között szerepel a póló, esernyő, táska, asztali naptár, papír szatyor, falióra, névjegykártya tartó, pulóver, széldzseki, szatyor, bőrönd, pénztárca, nyakpánt, zászló, naptár, autósillatosító, trikó, tenisz póló, stb.

Tamponnyomás

A tamponnyomás egy olyan mélynyomási eljárás, melynek során a klisé mélyedéseiben elhelyezkedő festéket visszük át tampon segítségével a megnyomandó tárgyra.  Az eljárás a rugalmas közvetítő közegről, a speciális szilikonból készült tamponról kapta a nevét. Az emblémát egy nyomólemezre (klisé) világítjuk le, majd ezt a lemezt előhívjuk. Ennek a lemeznek a segítségével tudjuk tamponunkkal a mintát átvinni a kívánt felületre. A tampon a felvett festéket maradéktalanul le tudja adni, mivel szilikon alapanyagú és ezért taszítja a festéket. A tamponnyomás egyik legnagyobb előnye, hogy a tampon rugalmas, ezért képes felvenni a munkadarab alakját. Ennek köszönhetően lehetséges az, hogy a sík kliséről felvett nyomatot nem feltétlenül csak sík, hanem más formájú termékre is át tudja adni. További előnye, hogy nyomtatás gyors, mivel a vékony festékréteg másodpercek alatt meg tud száradni.

A tamponnyomás kisebb méretű ívelt és sík felületeken alkalmazható, a grafikát a legapróbb részletességgel és nagy felbontásban visszaadó, indirekt nyomási eljárás. Elsősorban műanyag, fa, fém és üvegtermékek emblémázására ajánljuk, de a legújabb technológiáknak köszönhetően már egyedi felületeken is alkalmazzuk (kerámia, agyag).

Tamponnyomható termékek közül: toll, öngyújtó, játék, kulcstartó, irodai eszközök, reklámajándékok, óra, lámpa, stb…

Automata tamponnyomó gépeink: Kent, Teca

Hímzés

A hímzés olyan díszítő eljárás, amely valamilyen alapanyagot (pl. vászon, szövet, bőr, pamut) tűbe fűzött cérnával készített mintával ékesít. A varrás során az anyagot oda-vissza át kell szúrni, és az így vezetett fonal adja a mintát az alapanyag felületén. A szálak és a hímzés szélének eldolgozása a munkadarab hátoldalán történik egyenként.

A hímzést elsősorban textiltermékek exkluzív díszítésére ajánljuk. Kerülhet felvarrós emblémaként, vagy közvetlenül a termékre. A számítógép által elkészített hímzőprogram újra felhasználható, így alkalmas kis mennyiségek emblémázására is. A logó illetve grafika méretétől és az öltésszámtól függően alakul a hímzés költsége, melyet a megjeleníteni kívánt színek száma nem befolyásol.

Hímezhető termékek közül: póló, teniszpóló, törülköző, sapka, baseball sapka, ing, pulóver, kabát, táska, textil szabvány, mez, technikai póló, sál, polár, kendő, párna, terítő, munkaruha, stb…

A gépi hímzés előnye más technológiával szemben, hogy tartósabb, elegánsabb mintát eredményez. Automata hímzőgépeink: Tajima 6 és 8 fejes gépek.

A hímzés elkezdéséhez hímzőprogram szükséges, ami vektoros minta alapján megalkotja a kívánt ábrát. Egy precíz program tökéletes hímzett eredményt hoz létre. A tervezéskor fontos, hogy a tervező a tapasztalata alapján meg tudja határozni a hímzés öltésszámát, öltések fajtáját a tökéletes eredmény eléréséhez.

Discharge nyomás

Discharge nyomás, vagy magyarul színcserélő, maratós nyomás a pamut pólókon alkalmazható eljárás, melynek nagy előnye, hogy nem tapintható a pólón az embléma, valamint teljesen átlélegző marad a felület, így nem izzad alá a viselője. Előszeretettel használjuk divatáru készítésekor, továbbá prémium kategóriájú, modern technika alkalmazása, vagy különleges nyomat készítése az elvárás.

Transzfernyomás

transzfernyomással a nehezen kezelhető, egyenetlenebb felületű termékeket logózzuk, ahol a pozicionálás is nehezebb. Ilyenkor az embléma indirekt módon kerül az anyagra. Alkalmazási területei: baseball sapka, strandlabda, pénztárca, tenisz póló, vászon táska, technikai póló, kabát, mez, törölköző, stb.
Gépeink: sík és ívelt hőprések, sapkavasaló, Atma automata síknyomó.

Szublimációs Transzfer eljárás

Ezen technológia segítségével kitapintható festékréteg nélkül tudunk emblémákat készíteni a termékeken. A technológia egy indirekt nyomtatási módszer, ahol a mintát először egy speciális tinta segítségével papírra nyomtatjuk, majd magas hőmérsékleten átvasaljuk egy erre a technológiára kialakított  hordozóra. Textil esetén szintetikus, illetve fél szintetikus alapra készülhet. Pl.: bögre, kulcstartó, egérpad, póló, stb.

Referenciáink

Mi készen állunk a következő feladatra

Dolgozzunk együtt!

Személyes átvétel irodánkban csak előzetes egyeztetés után lehetséges.

Minimális rendelési összeg nettó 50.000 Ft.

Írd le, hogy mire van szükséged. (Kitöltési idő 1 perc)

Minél pontosabb az ajánlatkérés, annál gyorsabban tudunk segíteni Neked.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.

2021, MAGENTA-R Kft. Minden jog fenntartva.

1045 Budapest, Berni u. 1.  /// +36 1 231 0743 ///  ugyfelszolgalat@magentar.hu

Adatkezelési Szabályzat   /   ÁSZF